Фиброциментови плоскости Swisspearl

Swisspearl Швейцария е водещ европейски производител на фиброциментови композитни фасадни панели, използвани в качествената архитектура от висок клас. Разполага с уникална технология на оцветяване, ноу-хау за фасадите и компетенции в системите на подсилените циментови панели, специално проектирани с покритие, устойчиво на атмосферни условия.

Swisspearl е единственият производител на файбър цимент-композитни панели в света, който редовно пуска на пазара нови системи и продукти, стараейки се непрестанно да удовлетворява повишаващите се изисквания на архитектите.

Преди да достигнат пазара, всички продукти са напълно изпитани с дългосрочен тест за устойчивост на атмосферни условия. Тези висококачествени продукти помагат на дизайнерите да превърнат концепциите си в реалност, да удовлетворят желанията и потребностите на клиентите.

Уникалните материали и революционния процес на оцветяване на SWISSPEARL®’s първоначално биват направлявани от Eternit Switzerland. Те са основата на забележително разнообразие от фасадни панели, които предлагат огромна творческа свобода в сферата на фасадния дизайн. Една от изключителните характеристики на продуктите са уникалните повърхности, идеално подходящи за придаване характер на всяка сграда. SWISSPEARL® притежава ненадмината компетентност и ноу-хау в областта на специфичните цветове. През последните 15 г. са били изработени повече от 2000 модифицирани цветове, специално адаптирани спрямо изискванията на архитектите. Фиброциментовите панели Swisspearl®, Швейцария, могат  да бъдат използвани в екстериор за изработка на вентилируеми фасади, балкони, покриви, както и в интериор – стенни облицовки и др.

Техни предимства са:

 • - естествен материал с натурална визия, еднакъв цвят в повърхност и текстура
 • - богата цветова гама, проектови цветове, 4 вида финишно покритие
 • - големи размери - 2500x1220мм и 3040x1220мм
 • - лесни за обработка и монтаж – рязане, перфорации, гравиране
 • - клас на горимост A2-s1, d0(според EN 13501-1)
 • - термичен диапазон – от  - 40°C дo + 80°C
 • - неподвластни на времето и климатичните условия
 • - гаранция на цвета и структурата 10 години
 • - икономично решение

Цветови гами

 • SWISSPEARL CARAT

  Панелите CARAT са оцветени до сърцевината, с прозрачно или цветно покритие в един тон. Уникалният, естествен вид и вечна красота на монолитните материали с деликатната им, изискана текстура, придават вълнуващ и благороден характер на всяка сграда. Налични в широк спектър от допълнителни нюанси, CARAT са най-луксозното фасадно решение за създаване на контраст и зашеметяващ ефект, като същевременно се сливат хармонично с околната среда.

  Палитра CARAT

 • SWISSPEARL XPRESSIV

  Най-новото поколение панели с много ярка текстура са създадени да придадат елемент на уникалност на всяка фасада, без значение на големината й. Цветовете „циментовосиво”, „тъмносиво”, „кафяво” и „червено” се предлагат във вариант оцветен до сърцевината панел, а другите четири са подобрени с повърхностно покритие с прозрачен пигмент. Разбира се, автентичните материали притежават същото отлично поведение и дълготрайност, както и останалите панели от Swiss Collection.

  Палитра XPRESSIV 

 • SWISSPEARL REFLEX

  Reflex са интегрално оцветени в дълбочина панели, предлагащи преливащо повърхностно покритие, което е чисто акрилно. Промяната на  светлината и ъглите на видимост създават невероятни нюанси в оттенъците на цветовете. При рязане и монтаж трябва да се спазва посоката на листа.

  Палитра REFLEX 

 • SWISSPEARL SANDBLASTED

  Благодарение на метода на изработка на повърхността  тези интегрално оцветени,  матови панели получават уникална, текстурирана повърхност.

  Палитра SANDBLASTED 

Размери

LARGO

Макс. нет размер на панелите в мм

Дебелини в мм

3040 x 1220

8

3040 x 1220

12

 2500 x 1220

8

2500 x 1220

12

Макс.нет. размер на панелите в мм

Дебелини в мм

3040 x 920

8

2500 x 920

8

Панели с ширина 920мм са достъпни само в серия Карат,  цветове Ахат, Черен Опал, Корал, Crystal, Sapphire и Topaz. Минимално количество за поръчка - 500 панела.

Системи за монтаж на фиброциментови панели Суиспърл:

 • Сигма - (окачване на специални алуминиеви профили) - система за скрит монтаж.
 • Фиксиране с нитове на алуминиева подконструкция - система за видим монтаж (алуминиеви нитове, оцветени в цвета на плоскостите).
 • други.

За повече информация, моля да се обърнете към: 

Румяна Ангелова

Мениджър продажби

Тел.: 0882 411 500

Контакти

София 1510

Бул. Владимир Вазов 9, етаж 7, офис 18

Е-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Share this:

Галерия

Новини

Бързи връзки

No Tags found.

Контакти

Address: 1612 София, ул. Баба Илийца 2, бл. 80, ет. 4, офис 15
Telephone: + 359 882 411 500, +359 894 481 182
Email: r.angelova@a-plus-solutions.eu, l.popchovski@a-plus-solutions.eu